sobota 03 Cze 2023
Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
Miejsce na informacje o turniejach szachowych.
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Organizacja turnieju niepodległości

Organizacja turnieju niepodległości 5 lata 6 miesiąc ago #1067

• Adam Bożek
  • Adam Bożek Avatar
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 28
W Jastrzębiej Górze są emocje i szanse na awanse do Finałów MPJ.
Gorąco pozdrawiam i życzę pomyślności w szachach.
Adam Bożek
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Organizacja turnieju niepodległości 5 lata 6 miesiąc ago #1061

Dziękuję za podjęcie dyskusji.
Spodziewałam się nagany za moje wystąpienie tu na forum, a spotkałam się z rozmową, więc nie jest jeszcze tak źle w MUKSie.
Ale będziemy ostrożniejsi w wyborze turniejów i bardziej przykładać się do samej nauki, żeby się młody talent nie zmarnował, że tak powiem:-)

Pozdrawiam i powodzenia w Jastrzębiej Górze.

Jola Krawczyk

Karygodna organizacja turnieju niepodległości 5 lata 6 miesiąc ago #1060

• Adam Bożek
  • Adam Bożek Avatar
  • Złoty forowicz
Pani Jolanto
Nie jesteście ofermy...
W potwierdzaniu udziału zetknąłem się ze spontaniczną pomocą paru rodziców z kolejki i działałem niesamodzielnie, chociaż nie przez cały czas.Gdy zniknęła kolejka przy stoliku w hallu MDK, to wszystkie listy powędrowały do sali 9-no i minęliśmy się z panem Krzysztofem w sensie organizacyjnym.
Jest mi przykro, że nasz późniejszy kontakt nie zaowocował udziałem Eryka w rozgrywkach.
Jako jedna z osób funkcyjnych wstrzymuję się od oceny organizacji Turnieju Niepodległości. Pozostawiam ją w gestii uczestników i obserwatorów. Nie wątpię, że także krytyczne uwagi już w najbliższej przyszłości usprawnią naszą pracę, umożliwią pełniejszy rozwój młodych
talentów i uprzyjemnią rodzicom pobyt w MDK śródmieście.
z poważaniem
Adam Bożek

Karygodna organizacja turnieju niepodległości 5 lata 6 miesiąc ago #1057

Panie Adamie.
Z zeznań męża wynika:

- mąż stał skrzętnie w kolejce, Eryk nie wytrzymał, poszedł na górę
- mąż potem już tylko obserwował kolejkę i Eryka, naprzemiennie
- kiedy zostało w kolejce 20 osób, mąż poszedł na górę zobaczyć co z Erykiem
- kiedy zszedł na dół, kolejka nagle zniknęła.
- a Pan powiedział mężowi, że musi iść do głównej sędziny (więc jednak mąż dotarł do stolika zapisów;-)
- głowna sędzina zasądziła, że ma już limit wyczerpany i nie przyjmie Eryka. Mąż jej tłumaczył, że Eryk jest na liście, tylko chce za niego zapłacić, ale sędzina nie zmieniła zdania, więc odeszli jakby nie było z kwitkiem.

A moje prywatne pytanie: czy Pan sam jeden zapisywał te tłumy? Mąż mówi, że najprawdopodobniej tak, więc to byłoby wyjaśnienie całej organizacji...

Ja sama osobiście też bym nie przyszła z dzieckiem na turniej, gdzie miałabym stać w kolejce na schodach więcej niż 10min, nie te lata... A oni stali ponad pół godziny...

I nie przyszłabym na turniej z dzieckiem tam, gdzie byłoby zawodników więcej niż "norma". Bo normą chyba nie jest ustawianie stolików na scenie itd. - ustawianie krzesełek na podestach między schodami, dla tych, co stać nie dadzą rady (opiekunów). Jakby była ograniczona, rozsądna liczba graczy wyznaczona wcześniej i rozsądna liczba osób przyjmująca potwierdzenia i wpłaty, ewentualnie wpłaty wcześniejsze, jeśli brakuje osób, to reszta by pojechała poszlachtować się o szablę Piłsudskiego albo coś w tym stylu...

Pozdrawiam i liczę na nie-powtórkę. Może to tylko my jesteśmy takie ofermy, ale...

Karygodna organizacja turnieju niepodległości 5 lata 6 miesiąc ago #1056

• Adam Bożek
  • Adam Bożek Avatar
  • Złoty forowicz
Wielce Szanowna Pani Jolanto
Pan spostrzeżenia i wnioski są przedmiotem mojej analizy.
Kolejka uformowała się z osób potwierdzających swój udział w Turnieju Niepodległości oraz z osób pragnących zapisać się do zawodów.NIKT z osób
potwierdzających (wcześniej zgłoszonych w przez Internet) nie został odprawiony z kwitkiem. Ich liczba nie przekroczyła 140 osób i o takiej możliwej liczbie uczestników informowałem wcześniej ze sceny w sali 9.
Z niewiadomego powodu Eryk nie dotarł do stolika, przy którym osobiście potwierdzałem udział w zawodach zgodnie z listą wydrukowaną przez sędziego głównego naszych zawodów.Przy tym stoliku (w hallu MDK uformowała się kilkuosobowa kolejka osób, które uparcie i nieskutecznie próbowały zapisać się do Turnieju Niepodległości) osobiście weryfikowałem uczestników i nie spotkałem Eryka z Tatą.
Dodam,że zdarzają się jeszcze dłuższe kolejki do MDK Śródmieście przy okazji zapisywania dzieci na półkolonie podczas ferii zimowych i wakacji letnich, a symbolika komunistyczna nie jest mi bliska i jest konstytucyjnie zakazana.
z poważaniem
Adam Bożek

Karygodna organizacja turnieju niepodległości 5 lata 6 miesiąc ago #1055

Tak wyglądało wejście

o 9:30.
Ostatnio zmieniany: 5 lata 6 miesiąc ago przez Jolanta Krawczyk.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Czas generowania strony: 0.094 s.

Ostatnio na Forum

Top 10

2700chess.com for more details and full list

Gościmy

Odwiedza nas 35 gości oraz 0 użytkowników.